AVG Privacy statement Oeyenbos Psychologie

 

Oeyenbos Psychologie gevestigd te Knegsel en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 57748497 hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens.

Dit privacystatement legt uit hoe Oeyenbos Psychologie met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

 

1.     Toepassing

Dit privacystatement is van toepassing op de volgende categorieën natuurlijke personen van wie Oeyenbos Psychologie persoonsgegevens verwerkt:

a.      (potentiële) patiënten;

b.      bezoekers aan de praktijk van Oeyenbos Psychologie

c.      bezoekers van de website www. Oeyenbospsychologie.nl

d.      deelnemers aan bijeenkomsten van Oeyenbos Psychologie

e.      alle overige personen die met Oeyenbos Psychologie contact opnemen of van wie Oeyenbos Psychologie persoonsgegevens verwerkt, met uitzondering van haar medewerkers.

 

2.     Verwerking van persoonsgegevens

Oeyenbos Psychologie verwerkt persoonsgegevens die:

a.      een betrokkene zelf persoonlijk (tijdens een bespreking of bijeenkomst), telefonisch, of digitaal (via e-mail of webformulieren op de website) heeft verstrekt, zoals contactgegevens of andere persoonsgegevens;

b.      met toestemming van de betrokkene worden opgevraagd bij andere hulpverleners of verwijzers;

 

3.     Doeleinden verwerking

Oeyenbos Psychologie verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

a.      het uitvoeren van een geneeskundige behandelovereenkomst en de declaratie voor verrichte werkzaamheden;

b.      het onderhouden van contact, door uitnodigingen voor bijeenkomsten en informatie waar een betrokkene zelf om heeft gevraagd;

c.      het verbeteren van de praktijkwebsite Oeyenbos Psychologie 

 

4.     Rechtsgrond

Oeyenbos Psychologie verwerkt persoonsgegevens op basis van één van de volgende rechtsgronden:

a.   toestemming van de betrokkene. Deze toestemming kan altijd weer worden ingetrokken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking;

b.   uitvoering van -of met het oog op- het sluiten van een geneeskundige behandelovereenkomst, waaronder ook het declareren aan derden, zoals de zorgverzekeringsmaatschappij e.d.;

c.   een wettelijke verplichting, zoals bijvoorbeeld de verplichting om een medisch dossier bij te houden of het BSN te registreren;

d.   een gerechtvaardigd belang, zoals het gebruik van contactgegevens voor het uitnodigen voor een bijeenkomst.

 

5.         Verwerkers

Oeyenbos Psychologie kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van Oeyenbos Psychologie persoonsgegevens verwerken. Oeyenbos Psychologie sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt.

 

6.         Persoonsgegevens delen met derden

Oeyenbos Psychologie deelt persoonsgegevens met derden, als dat in het kader van de behandeling (bijvoorbeeld een verwijzing) is aangewezen of voor het voldoen aan een wettelijke verplichting nodig is. Oeyenbos Psychologie deelt geen persoonsgegevens met derden voor commerciële doeleinden.

 

7.         Doorgifte buiten de EER

Oeyenbos Psychologie geeft in beginsel geen persoonsgegevens door aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Indien dit toch noodzakelijk mocht zijn, draagt Oeyenbos Psychologie ervoor zorg dat de doorgifte alleen plaatsvindt als de Europese Commissie heeft aangegeven dat het betreffende land een passend beschermingsniveau biedt of als sprake is van passende waarborgen in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

 

8.         Bewaren van gegevens

Oeyenbos Psychologie bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is. Oeyenbos Psychologie hanteert in beginsel de volgende bewaartermijnen:

a.      medische gegevens: ten minste 15 jaar na het einde van de behandelovereenkomst;

b.      (financieel-)administratieve gegevens: 7 jaar na vastlegging van de gegevens;

 

9.         Wijzigingen privacystatement

Oeyenbos Psychologie kan dit privacystatement altijd wijzigen. Een actuele versie van het privacystatement wordt op de website van Oeyenbos Psychologie gepubliceerd. Het is verstandig dit privacystatement regelmatig te raadplegen, zodat u bekend bent met eventuele wijzigingen.

 

10.      Rechten, vragen en klachten

U hebt het recht Oeyenbos Psychologie te verzoeken persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te verwijderen, over te dragen, de verwerking te beperken en tegen de verwerking bezwaar te maken. Hierover kunt u contact opnemen met Oeyenbos Psychologie door een e-mailbericht te sturen naar info@oeyenbospsychologie.nl

 

Ook bij vragen of klachten over de wijze waarop Oeyenbos Psychologie persoonsgegevens verwerkt, kunt u contact opnemen met Oeyenbos Psychologie door een e-mailbericht te sturen naar info@oeyenbospsychologie.nl Een klacht trachten wij naar tevredenheid op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

November 12, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Oeyenbos Psychologie

Oeyenbos 1, Knegsel

info@oeyenbospsychologie.nl

Tel.: 06-30143472

Agb-Code praktijk: 94062334