top of page

nieuwe mindfulness cursus 24 sept

In September gaat onze nieuwe Mindfulness cursus weer van start!

Uit effectmetingen blijkt dat Mindfulness de kwaliteit van leven verbetert. Het is effectief in het verminderen van stress-ervaringen, piekeren en angsten, spanningsklachten en mededogen met jezelf en anderen. Door de brede werkzaamheid kan mindfulness positieve veranderingen teweeg brengen bij een groot aantal klachten, vragen en blokkades.

Wij leven in een hectische tijd met veel en snelle veranderingen op allerlei gebieden. Veel mensen ervaren in deze tijd een gevoel van onrust, (op)gejaagdheid, een vol hoofd en gedachten die van hot naar her springen. Stress, depressiviteit en burn-out kunnen je leven even op zijn kop zetten. En zelfs de balans in je lichaam kan ontregeld raken, waardoor er allerlei klachten kunnen ontstaan.

Mindfulness betekent in feite 'aandachtig zijn'. In de training wordt systematisch het opmerkzaam zijn en aandachtig zijn geoefend. Daardoor kan er een basis ontstaan die uitnodigt om meer 'in het nu' te zijn en te aanvaarden wat er is. Dat wil zeggen: meer bewust en met meer aandacht leven, met acceptatie van jezelf en zonder allerlei oordelen over jezelf. Hierdoor ontstaat de ruimte om je leven meer in eigen hand te nemen. Door bewuster te worden en het los laten van automatismen. Een positief effect hiervan is dat het je kan helpen om beter te leren omgaan met spanningsklachten, vermoeidheid, pijn, piekeren en opgejaagd voelen. En om anders om te gaan met negatieve gedachtenpatronen die tot somberheid en angsten leiden. Tevens leer je ook je grenzen te bewaken en leren loslaten. De Mindfulness training biedt je structuur en technieken om dit in je dagelijkse leven te kunnen toepassen.

Voor wie:

  • voor volwassenen vanaf 18 jaar

  • voor mensen met angstklachten, burn-out, piekeren, slaapproblemen of depressieve klachten

  • max 10 deelnemers per groep

  • Start : 24 september 19:00-21:00

  • De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van 2 uur met een frequentie van één keer per week.

  • Data: 24 September; 1, 8, 22 en 29 oktober en 5 en 12 november (di 15 oktober in de herfstvakantie is geen les)

Trainer

De training wordt gegeven door een gekwalificeerde Mindfulness trainer

Kosten

De kosten bedragen 250 euro

Kleding

Het verdient aanbeveling om in gemakkelijke, niet knellende kleding te komen, zoals bijvoorbeeld een trainingsbroek.

Materiaal

Tijdens de eerste bijeenkomst ontvangt u van de trainer een werkboek.

Ook wordt er tijdens de training gebruik gemaakt van geluidsfragmenten. Deze krijgt u mee om thuis te oefenen.

Daarnaast vragen we u om een matje en een kussentje mee te brengen voor de oefeningen tijdens de training.

Een flesje water en pen en papier is ook handig om mee te nemen.

Aanmelding: u kunt een mailtje sturen naar info@oeyenbospsychologie.nl

met uw naam en telefoonnummer.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page